Inzko o napadu na Vučića: Očekujem da nadležni organi obave žurnu istragu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon napada na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima tokom obilježavanja 20. godišnjice od genocida u Srebrenici, visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko kazao je kako očekuje da nadležni organi obave žurnu istragu i procesuirati počinitelje u skladu sa zakonom, piše Anadolu Agency (AA).

Valentin Inzko

„Najoštrije osuđujem napad na premijera Vučića, koji se desio jučer u Potočarima, na dan kada odajemo počast ne samo žrtvama u Srebrenici, nego i svim nevinim žrtvama u BiH i cijeloj regiji", kazao je Inzko.

Kako je naglasio, budućnost je u nastavku procesa koji vode ka pomirenju, toleranciji, međusobnom uvažanju i općem napretku.

"Podržavam sve one koji svojim izjavama jasno pokazuju opredijeljenost da se mržnji kaže 'ne', a tu prije svega mislim na premijera Vučića, koji je pružio ruku Bošnjacima, na majke Srebrenice, načelnika Durakovića, kao i na Predsjedništvo Bosne i Hercegovine".

Prema riječima Inzka, "sada je trenutak, kao nikada ranije, da se intenziviraju odnosi i saradnja između Sarajeva i Beograda, unutar BiH, ali i u cijeloj regiji."

Naglasio je sinoć kako je neophodno okrenuti se budućnosti kako bi ona bila bolja, posebno radi novih generacija.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar