VIDEO: Nerdin Ibrić napadač na policijsku stanicu u Zvorniku

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Napadač na policijsku stanicu je 24-godišnji Nerdin Ibrić iz mjesta Kučića Kula koja pripada opštini Zvornik, potvrdio je večeras za Klix.ba Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Foto: Zvornik Danas

On je večeras oko 19:00 sati upao u policijsku stanicu Zvornik i počeo pucati. Ubio je jednog policajca, a dvojicu teško ranio.
 
Policija je Ibrića savladala i ubila. Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je da je dosadašnji uviđaj pokazao da je Ibrić znao kada je smjena policajaca u stanici, te da je baš u to vrijeme došao i počeo pucati.
 
On je kazao da je napadač stigao automobilom ispred policijske stanice i policajca ubio na vratima. Potom je, kako je kazao, ušao u policijsku stanicu i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca.
 
Policajci su zatim počeli pucati prema njemu i usmrtili ga. Ibrić je bio naoružan s dvije puške i pištoljem, rekao je Lukač.
 
On je ranije ocijenio da je ovo teroristički čin.
 
Obavještajno-sigurnosna agencija je u petak obavijestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske stanice širom BiH, javila je FTV.

 

(klix)

Pošaljite Facebook komentar