VIDEO: Bivši kapetan ARBiH prigovorio Izetbegoviću jer se slikao dok su čitana imena žrtava

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bivšem kapetnu Armije RBiH Suadu Ibrahimoviću zasmetalo je slikanje Bakira Izetbegovića sa fanovima tokom 11. jula u Potočarima, pa mu je to i rekao, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Screenshot: YouTube

Tokom obilježavanja 19. godišnjice od genocida u Srebrenici i ukopa i dženaze za 175 identifikovanih žrtva srebreničkog genocida grupa mladića iskoristila je priliku da se uslika sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

No, to je demobilisanom borcu i bivšem kapetanu Armije RBiH iz Tešnja zasmetalo. Ibrahimović je prošao pored Izetbegovićevog osiguranja, zaustavio ga na trenutak i kazao mu kako misli „da je možda bilo uljudnije da smo saslušali imena stradalih nego što smo se slikali ovdje, ako se slažete sa time“.

Izetbegović ga je saslušao i kazao kako se slaže s njime i zahvalio mu se na sugestiji. Ovaj video materijal objavljen je na internet kanalu You Tube.Suad Ibrahimović u javnosti se pojavio i u martu ove godine kada je položio svoje činove na stepeništu ispred svečanog ulaza u Predsjedništvo BiH,  izrazivši na taj način nezadovoljstvo odnosom vlasti prema borcima koji su odbranili državu.

On je tada rekao da je u nekoliko navrata pokuša doći od Izetbegovića, no kada mu to nije pošlo za rukom, činove je odložio na ulazu u Predsjedništvo, piše Patria.

(NAP)

Pošaljite Facebook komentar