VIDEO / "Žene u crnom" u Potočarima: Vrijednosti za koje se mi zalažemo u sredini iz koje dolazimo su kažnjive

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Članice nevladine organizacije iz Srbije "Žene u crnom", aktivisti i aktivistkinje NVO UDIK iz Sarajeva danas su u Potočarima na obilježavanju 19. godišnjice genocida u Srebrenici odali poštu nevino ubijenim Srebreničanima, javlja Anadolu Agency (AA).

VIDEO / Foto: AA

 Predsjednica "Žena u crnom" Staša Zajović kazala je u obraćanju medijima da je ova NVO svih 19 godina u Srbiji suočene sa preprekama i mnogim problemima.
 
"Mi iz organizacija civilnog društva, zajedno sa udruženjima žrtava, nemamo problema sa prelaženjem granica, sa preskakanjem zidova, sa izgradnjom pravednog mira, za razliku od političkih elita koje svoju vlast grade na nacionalističkim podelama, militarističkim barijerama, i u tome najviše prednjači država iz koje mi dolazimo, Srbija", poručila je Zajović.
 
Kako je kazala, nove vlasti u Srbiji, "ne samo da se nisu nimalo promijenile, zapravo čine kontinuitet sa onim vlastima '90-tih godina koje su aktivno učestvovale, izvršavale i kreirale zločine".
 
"Za nas je veoma zabrinjavajuće to što su vrednosti za koje se mi zalažemo solidarnost, saosećanje, nenasilje, odgovornost, u sredini iz koje mi dolazimo kažnjivi, a najviše su kažnjiva saosećanja sa žrtvama zločina počinjenih u naše ime", poručila je Zajović.
 
Članice NVO "Žene u crnom" su prilikom dolaska u Memorijalni centar u Potočarima razvile transparent na kojem je na crnoj podlozi napisano "Odgovornost". 
 
 
 
(AA)

Pošaljite Facebook komentar