VIDEO: Bandić i Lustig u Srebrenici odaju počast žrtvama

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i hrvatski producent i glumac židovskog podrijetla Branko Lustig posjetili su danas Potočare da bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici naglašavajući da se ovakav zločin nikada više ne smije ponoviti.

VIDEO / Milan Bandić

Njih dvojica posjetili su i Aušvic zbog čega smatraju da je mjesto zločina - mjesto zločina i da tu nema nikakve razlike zbog čega ističu da ih je obuzela jeza kada su stigli u Memorijalni centar Potočari, gdje će danas biti ukupani posmrtni ostaci 175 žrtava ubijenih u julu 1995. godine u zaštićenoj zoni Ujedinjenih nacija Srebrenici.

- Zločin počinjen u pitomom krajoliku je nevjerovatan i ne razlikuje  se ni po ničemu od velikih genocida koji su počinjeni u drugim logorima kakav je Aušvic. Zbog toga bi mlade ljude stalno trebalo podsjećati na taj zločin i mora se učiniti sve da se ovakav zločin nikada više ne počini - kazao je Lustig.

Bandić kao počasni građanin Srebrenice i prijatelj ljudi u Srebrenici kazao je novinarima da svaki put kada dođe ovdje zanijemi jer je ovo mjesto na kojem se treba pokloniti žrtvama strašnog genocida.

Brojni domaći i međunarodni dužnosnici došli su u Srebrenicu  da bi prisustvovali ukopu žrtava.


(Fena)

Pošaljite Facebook komentar