VIDEO / Najveći srbijanski narko-diler: Dragoslav Kosmajac državljanin je i BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U periodu kada je dobio CIPS-ovu osobu iskaznicu i biometrijsku putovnicu, Centrom javne bezbjednosti Trebinje rukovodio je aktualni direktor SIPA-e Goran Zubac.

VIDEO / Dragoslav Kosmajac / Kurir

Dragoslav Kosmajac, najveći srbijanski narko-diler, nezakonito je dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine. Boravište mu je prijavljeno u Trebinju, a od 2010. godine ima i biometrijski bh. pasoš. Trenutno, barem tako tvrde nadležni, nije u Bosni i Hercegovini.
 
Dragoslav Kosmajac najvjerovatnije je na osnovu falsifikovanih kartona o prebivalištu iz 1994. godine dobio bh. državljanstvo - tvrde policijske i obavještajne agencije
 
Mnogo se posljednjih dana piše o Dragoslavu Kosmajcu, navećem srbijanskom narko-dileru koji je poslovao čak i s čuvenim kolumbijskim narko bosom Pablom Eskobarom. No, o jednom se nije govorilo. Kosmajac posjeduje bh. državljanstvo. Prijavljen je na adresi Vinogradska bb u Trebinju, a u Centru javne bezbjednosti Trebinje 2010. godine dobio je biometrijsku putovnicu. Prema podacima policijskih i obavještajnih agencija, državljanstvo je stekao nezakonito:„Kosmajac Dragoslav najvjerovatnije je na osnovu falsifikovanih kartona o prebivalištu iz 1994. godine dobio bh. državljanstvo.“
 
Prvu osobnu iskaznicu na osnovu fiktivnih dokumenata Kosmajac je dobio 2002. godine. U međuvremenu prateća dokumentacija na osnovu koje je izdato uvjerenje o prebivalištu je uništena. Godine 2009. Kosmajcu je izdat rodni list. U periodu kada je dobio CIPS-ovu osobu iskaznicu i biometrijsku putovnicu, Centrom javne bezbjednosti Trebinje rukovodio je aktualni direktor SIPA-e Goran Zubac.
 
Inače, Kosmajac je posljednji put na teritoriji BiH legalno boravio u prosincu 2010. godine kada je prešao preko malograničnog prelaza Zupci kod Trebinja. Policijske i obavještajne agencije iz regije bilježe i njegove kontakte u BiH.
 
„Kosmajac Dragoslav je tokom 2006. godine bio u bliskim vezama s državljaninom BiH Mladenom Blagojeviće zvanim Taraba iz Bijeljine. I neka lica s područja Trebinja među kojima su Vojislav Rupar zvani Vojo, Nebojša Dodik i Vlado Divjan ostvarivala su kontakte s Dragoslavom Kosmajcem i Bojanom Stanojkovićem iz Beograda.“
 
Federalna televizija uspjela je danas stupiti u kontakt s porodicom Vojislava Rupara, koji su kazali da Vojislav već nekoliko godina živi u Beogradu, te da u Trebinje navraća povremeno.
 
 
 
(Federalna.ba)

Pošaljite Facebook komentar