VIDEO / Gojer prenio poruku Bandića: "Nastavit ću voljeti i pomagati Bosance i Hercegovce bez obzira na vjeru i naciju"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kako je prenio Gojer, Bandić je na kraju dodao da je to mišljenje počasnog građanina grada Srebrenice.

VIDEO / Gradimir Gojer / 24sata.info

Gradimir Gojer je tokom današnje rasprave o prijedlogu Odluke o opozivu Odluke o dodjeli priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva" Milanu Bandiću kazao da je jučer telefonom razgovarao s njim te da ga je zagrebački gradonačelnik zamolio da vijećnicima prenese neke poruke.

"Bez obzira na današnju odluku, ja ću kao gradonačelnik Zagreba nastaviti voljeti i pomagati BiH, Bosance i Hercegovce bez obzira na vjeru i naciju", poručio je Bandić.

Kako je prenio Gojer, Bandić je na kraju dodao da je to mišljenje počasnog građanina grada Srebrenice.

Vijećnik Velija Katica (SDA BiH) kazao je da Klub ove stranke podržava da se poništi ova odluka te da se Bandiću oduzme titula počasnog građanina Sarajeva.

Enes Huseinović (SBBBiH) kazao je da njega zanima mišljenje predlagača ove Inicijative te da oni ne podržavaju ovu Odluku i da Bandić ne treba dobiti spomenuto priznanje. On je poručio da SBBBiH neće učestvovati u glasanju.

Avdo Hodžić (SDPBiH) tokom današnje rasprave je kazao da se ovakvom politikom degradira Gradsko vijeće i Grad Sarajevo.

Vijećnica Edina Latif (SBBBiH) osvrnuvši se na Bandićeve poruke koje je prenio Gojer, kazala je da je ona svaku rečenicu od Bandića doživjela kao držanje lekcije iz Zagreba. Kako je kazala, on je poslao poruke umjesto da dođe i uputi izvinjenje.

Haris Pleho (BOSS) kazao je da je prije proglašenja Bandića počasnim građaninom Grada Sarajeva radio anketu u Sarajevu i svi građani Sarajeva su imali samo riječi hvale za zagrebačkog gradonačelnika.

(Anadolija)

Pošaljite Facebook komentar