VIDEO: Bivši šef Dodikovog kabineta novi direktor RTRS

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Po inerciji, sa smjenom Radovanovića i imenovanjem Milinovića, uslijediće i nove kadrovske promjene

Draško Milinović

Rajko Radovanović, dosadašnji direktor RTRS, smjenjen je odlukom Upravnog odbora te medijske kuće. Na njegovo mjesto, kako BN televizija saznaje, dolazi Draško Milinović, dosadašnji šef kabineta premijerke Željke Cvijanović, a prije toga šef kabineta predsjednika Republike Srpske, Milorad Dodika.
 
Radovanović se nije javljao na telefon, tako da nismo mogli dobiti njegov komentar u vezi sa smjenom.
 
Za političkog analitičara, Tanju Topić, smjena Rajka Radovanovića je iznenađujuća. Malo ko ju je mogao pretpostaviti, osim struktura koje poznaju situaciju i odnose unutar javnog servisa. Ipak, ta smjena govori da će se ubuduće igrati otvorenih karata, smatra Topićeva.
 
Nijedan prethodni direktor RTRS-a nije ni mogao doći na to mjesto da nije imao blagoslov vladajuće strukture, smatra Topićeva. Neke stvari su, kaže, vrlo indikativne kada je u pitanju Radovanovićeva smjena, a to su da je on prvi objavio crne liste, podigao nivo gledanosti i otvorio prostor  za opozicione lidere, čega je u prošlosti bilo vrlo malo.
 
Po inerciji, sa smjenom Radovanovića i imenovanjem Milinovića, uslijediće i nove kadrovske promjene, odnosno odlasci i dolasci ljudi iz kabineta direktora.  Ovo je treći direktor RTRS-a za nepunih godinu dana, jer je Radovanović na tu funkciju došao krajem septembra prošle godine, umjesto Dragana Davidovića.
 
Smjenom Radovanovića su potvrđena prethodna saznanja BN televizije o smjeni direktora javnih ustanova u Republici Srpskoj, a ono što ju je karakterisalo je tajnovitost i brzina kojom se sve desilo.

(BNTV)

Pošaljite Facebook komentar