UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Pogledajte kako Vehabije preko Youtubea vrbuju ljude u BiH i Srbiji! (18+)

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Iako je način na koji putuju na tamošnje ratište obavijen misterijom, javna je tajna da su mlađi ljudi, pa i tinejdžeri iz BiH i Sandžaka sve više zainteresovani za odlazak u boj.

Foto: Screenshot

Društvena mreža Youtube postala je sredstvo uz pomoć kojeg vehabije pozivaju mlade Bošnjake da idu u rat u Siriju!

Iako je način na koji putuju na tamošnje ratište obavijen misterijom, javna je tajna da su mlađi ljudi, pa i tinejdžeri iz BiH i Sandžaka sve više zainteresovani za odlazak u boj. Kada odu tamo, po pravilu postaju članovi Al Kaide i bore se na strani pobunjenika u ovoj zemlji.

Dok jedni smatraju da ovakvi postupci predstavljaju pokušaj da se pobjegne iz ovdašnje nemaštine, drugi tvrde da je u pitanju rat za više ciljeve, dok treći kažu da je na djelu zloupotrebljavanje bh. i sandžačkih mladića, koji ginu za tuđe interese.

Pošto se rat zahuktava, neophodan je veliki broj ratnika, pa se sada ne biraju nikakva sredstva kako bi se Bošnjaci pozivali u rat. Tako je u posljednje vrijeme na društvenoj mreži Jutjub okačeno nekoliko video-klipova na kojima se vide preminuli vojnici u Siriji koji se bore na strani pobunjenika.

Na njima su eksplicitno prikazane mrtva lica ubijenih, koja imaju blažen izraz, a kojima se želi poručiti da i ukoliko se pogine u Siriji, to se čini sa osmjehom.

Pored toga, prikazan je način na koji se vode okršaji sa snagama režima, a tu su i klipovi koji je posvećeni nekima od već već ubijenih vehabija iz ovog dijela svijeta.

(Nezavisne)

Pošaljite Facebook komentar