VIDEO / Zavidovići dobili tursku snahu: Vjenčali se Afife Ozcan i Tarik Fojnica

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Naučila sam dobro bosanski jezik i dobro poznajem bosansku kulturu i običaje i vjerujem da će mi biti lako da se naviknem na život u Bosni. Brakovima između Turaka i Bošnjaka samo dodatno povećavamo međusobno bratstvo i prijateljstvo, kazala je mlada iz Turske

VIDEO / Foto: AA

Bosna i Hercegovina je od jučer bogatija za još jednu tursku snahu. Turkinja Afife Ozcan, inače kćerka zamjenika načelnika općine Kecioren u Ankari Resata Ozcana, udala se za Tarika Fojnicu, Bošnjaka iz Zavidovića, javlja dopisnik agencije Anadolija.
 
Turkinja Afife Ozcan, koja je završila prošle godine Elći Ibrahim pašinu medresu u Travniku, udajom za Tarika Fojnicu, postala jedna od prvih turskih mladenki koja je stupila u bračnu zajednicu u Zavidovićima.
 
Vidno sretna Afife Ozcan za agenciju Anadolija je kazala da je svoga supruga upoznala tokom školovanja u medresi, istakavši da je vrlo sretna što se udala u Bosni.
 
“Naučila sam dobro bosanski jezik i dobro poznajem bosansku kulturu i običaje i vjerujem da će mi biti lako da se naviknem na život u Bosni. Brakovima između Turaka i Bošnjaka samo dodatno povećavamo međusobno bratstvo i prijateljstvo”, rekla je mlada iz Turske.
 
Mladoženja Tarik Fojnica kazao je da je vrlo sretan što se oženio djevojkom iz Turske, napominjući da će ovim brakom sigurno povećati međusobnu ljubav dvije zemlje i dva bratska naroda.
 
Otac mladoženje Mehmed Fojnica podsjetio je da su turski i bošnjački narodi dugo godina živjeli zajedno i djelili zajedničku historiju i kulturu.
 
Mladin otac Resat Ozcan istakao je da će udajom njegove kćerke za Bošnjaka samo dodatno biti osnaženo bratstvo dva naroda, objasnivši to riječima “povjerili smo im našu djevojku”.
 
“Oko 500 godina smo živjeli zajedno sa Bošnjacima i danas smo im povjerili našu kćerku. I mislim da je to najbolji znak prijateljstva koje dijelimo sa Bošnjacima”, rekao je Ozcan.

 

(AA)

Pošaljite Facebook komentar