VIDEO / Bilić: Posljednji put su pucali na raju ovdje sa Holiday Inn-a 1992. godine

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pozvao je ''sve normalne ljude da dođu i podrže ove proteste''.

VIDEO / Foto: AA

Demonstranti okupljeni ispred zgrada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH) te Zgrade prijateljstva Bosne i Hercegovine i Grčke, koje su tokom dana i blokirali, poručili su iza ponoći kako ne namjeravaju ići kućama, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).
 
U izjavi za agenciju Anadolija Darijan Bilić, jedan od demonstranata, istakao je kako bi građani BiH konačno trebali izaći na proteste ''da nešto promijene''.
 
"Tu su ljudi, tu sam ja, policajci… Vidjet ćemo do kada i kako. Ne odustajemo. Ima poprilično puno ljudi, imamo i vokalnu podršku prolaznika. Ovo je prvi put poslije rata da imamo nešto slično. Posljednji put su pucali na raju ovdje sa Holiday Inn-a 1992. godine", rekao je Bilić.
 
Pozvao je ''sve normalne ljude da dođu i podrže ove proteste''.
 
''Ovi političari šta rade, to je izmaklo svakoj kontroli. Ljudi su dovedeni do kraja i ne mogu više da trpe. Moramo ih kazniti za nerad i natjerati da rade", poručio je jedan od demonstranata koji se predstavo kao Boris.
 
Više stotina demonstranata nastavlja proteste ispred zgrada bh. institucija i nakon ponoći.
 
Uprkos najavama da bi moglo doći do evakuacije stranih državljana, do toga još uvijek nije došlo. Snage sigurnosti osiguravaju i dalje zgrade. Protesti, za sada, traju bez incidenata.
 
Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Himzo Selimović izjavio je u četvrtak navečer za agenciju Anadolija (AA) da čelnici policijski agencija u BiH pokušavaju doći do rješenja kako bi posljedice blokada zgrada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te Zgrade prijateljstva Bosne i Hercegovine i Grčke ne bi bile veće nego što su sad.

 

(AA)

Pošaljite Facebook komentar