Himzo Selimović: Nadamo se da će prevladati razum, da ne bude većih posljedica

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Demonstranti su kasno večeras pustili su tri osobe.

Foto: AA

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Himzo Selimović izjavio je za agenciju Anadolija (AA) da čelnici policijski agencija u BiH pokušavaju doći do rješenja kako bi posljedice blokada zgrada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH) te Zgrade prijateljstva Bosne i Hercegovine i Grčke ne bi bile veće nego što su sada.
 
Čelnici vodeći policijskih agencija održali su kasno večeras sastanak u cilju traženja rješenja nastale krize.
 
''Mogu reći da pokušavamo da riješimo ovaj problem. U zgradama je 1.500 ljudi od čega su 300 strani državljani, što da je posebnu težinu ovom slučaju. Nadamo se da će prevladati razum. Naš cilj je da se sve ovo završi sa što manje posljedica'', rekao je Selimović za agenciju Anadolija (AA).
 
Demonstranti su kasno večeras pustili su tri osobe. Kako javlja reporter agencije Anadolija, zgrade bh. institucija napustili su jedna trudnica, jedna bolesna žena, te njemački državljanin koji, navodno, boluje od karcinoma.
 
Ostali uposlenici bh. institucija, zastupnici Parlamenta BiH, kao i strani državljani, učesnici sedme godišnje skupštine European Fund for Southeast Europe (EFSE), i dalje se nalaze u zgradama bh. institucija.
 
Grupa građana i roditelja djece bez matičnog broja, okupili su se jučer u prijepodnevnim satima ispred zgrade Parlamenta Bosne i Hercegovine kako bi izvršili pritisak na Vijeće ministara da usvoji Zakon o jedinstvenom matičnom broju. Nakon što su u smjenama proveli noć ispred zgrade Parlamenta BiH, demonstranti su i u četvrtak ujutro nastavili proteste. 

 

(AA)