VIDEO: U Potkozarju ponovo pronađeno zlato, dolazili i Kinezi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

"Odnijeli su uzorke, još čekamo na rezultate. Mnogi ovdje svraćaju, interesuje ih ima li zlata. Nama je sada najveća želja rudarski detektor. Naš plan je da sakupimo toga što više, da pokušamo to nekako materijalizovati da kupimo sebi jedan kvalitetan detektor", kaže mještanin Strigove

VIDEO / Zlato u Potkozarju

Nove količine zlata pronađene su u selu Strigova kod Kozarske Dubice. Pad vodostaja riječice Strigove u istoimenom dubičkom selu, koje je proslavio pronađeni grumen zlata, pokrenula je novu potragu za ovim plemenitim metalom.

Pronađene su nove količine zlata, a mještani sa opremom već danima tragaju za „zlatnom žilom“.

"Ova dva grumena sam pronašao jutros u riječici Strigovi! Zlata ima, samo treba raditi i treba nam dosta investicija da uložimo, kako bi mogli uspješnije i brže tražiti", kaže mještanin sela Strigova, Dragan Tadić.

Pronađeno zlato mnoge je privuklo u ovo potkozarsko selo. Dolazili su i Kinezi.

"Odnijeli su uzorke, još čekamo na rezultate. Mnogi ovdje svraćaju, interesuje ih ima li zlata. Nama je sada najveća želja rudarski detektor. Naš plan je da sakupimo toga što više, da pokušamo to nekako materijalizovati da kupimo sebi jedan kvalitetan detektor", kaže mještanin Strigove, Branko Tadić, pored čije kuće je u koritu riječice pronađen prvi grumen zlata u februaru, prenosi RTRS.

Da je riječ o pravom zlatu, potvrda je još prije tri mjeseca stigla i od zlatara. Međutim, sada uzorke sakupljaju i mještani Strigove. Kažu, svima koji ne vjeruju donijeće potvrde sa nadležnih instituta.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar