VIDEO / Kačavenda proslavio pad Srebrenice: "Krv vapije za osvetom!"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sveteći se, srpski narod rušio je najmoćnije imperije i, evo, dočekujemo radosne dane polako približavajući se onome trenutku kada će se ponovo poslije Kosovske bitke ujediniti i vaspostaviti srpska država - kazao je Kačavenda

VIDEO / Vasilije Kačavenda

Kada je Ratko Mladić sa hordama smrti ušao u Srebrenicu jula 1995. godine, kao duhovna podrška našao mu se pri ruci vladika Vasilije Kačavenda.
 
Tom prilikom, Kačavenda je pozdravio “oslobodioce”, čestitao Mladiću i održao prigodnu besjedu u kojoj je, između ostalog, rekao: “Krv vapije za osvetom. Sveteći se, srpski narod rušio je najmoćnije imperije i, evo, dočekujemo radosne dane polako približavajući se onome trenutku kada će se ponovo poslije Kosovske bitke ujediniti i vaspostaviti srpska država”.
 
Dajući crkvenu podršku genocidu, dok je strijeljanje trajalo, Kačavenda je služio liturgiju i ovako besjedio: “Našem narodu bog se približio, a nebo je postalo nikada bliže nego sada. Mi osjećamo da je bog sa nama, mi osjećamo da božja ruka vodi nas, jer zar nije čudo božije, braćo i sestre, da poslije tolikih žrtava samo oko Srebrenice, stare srpske prestonice Uroša Nejakoga, zar nije čudo i milost božija da evo za tri dana oslobode hrabri srpski borci srpsku zemlju okupiranu od Osmanlija, da tamo gdje je časni krst sijao postavili su ruglo polumjeseca.”
 
Tako je govorio Vasilije Kačavenda. A njegove riječi su se u puškama Mladićevih vojnika pretvarale u metke koji su pobili preko 8.000 zarobljenih Bošnjaka.

 

(e-novine)

Pošaljite Facebook komentar