VIDEO / Pokret otpora Trebinje: Dodik ponovo izviždan

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Umjesto da mu šašolje ego višeminutnim aplauzima, grupa Trebinjaca i Trebinjki dugo i glasno je izviždala šerifa manje administrativne jedinice u BiH Milorada Dodika. Zvižduke je pobrao i gradonačelnik Trebinja Dobrosav Ćuk koji se naknadno oglasio saopštenjem.

Milorad Dodik / 24sata.info

Glavešine su na svečanosti 19. avgusta povodom proslave Preobraženja gospodnjeg, krsne slave Trebinja, iz mase “počašćeni” i povicima “Ua!”, što se, prema pisanju portala RadioSarajevo.ba, može tumačiti kao odraz nezadovoljstva građana Trebinja ponašanjem aktuelne vlasti.
 
Očigledno nenavniknut na “neposluh” svojih mještana, Dobrosav Ćuk je nekoliko dana nakon događaja uputio javnosti saopštenje u kojem ističe da se "manja grupa necivilizovanih pojedinaca pobrinula da svečanost ne bude veličanstvena" zbog toga što su pištaljkama ometali njegovo obraćanje.
 
Iza akcija zviždanja stoji Omladinski pokret otpora Trebinje, koji je reagirao na gradonačelnikovu opasku o „grupi neciviliziranih pojedinaca.“
 
 
 
U pismu "Omladinski pokret otpora Trebinje" poručuje se da su ti koji su zviždali "pokret otpora, regrutovanih iz onih pojedinaca koje je Ćukova politika dovela do očaja i ruba egzistencije, a koje on odavno ne primjećuje".
 
"Zaslijepljeni moći i bogatstvom koje ste obezbjedili svojoj porodici u vremenu najvećeg siromašenja naroda u Trebinju od Drugog svjetskog rata, niste primjetili da je stvorena bijeda i socijalni talog iz koga se mi regrutujemo", stoji u pismu.
 
Navode i da nemaju, niti im trebaju ikakvi nalogodavci za proteste na način kako je to rađeno i kako se to i danas radi upravo u civilizovanim društvima.
 
Za razliku od Ćuka. Dodik se nije oglasio saopštenjem, što ni ne čudi, jer se u posljednje vrijeme neretko suočava sa zvižducima nezadovoljstva. Pored banjalučkih šetača koji protestuju u odbranu gradskog parkića, Milorad je Dodik izviždan i na otvaranju izložbe Save Šumanovića u Banjaluci.
 
Taj nastup “Velikog Vođe” manjeg entiteta ostaće upamćen po Dodikovoj zbunjenosti zbog koje je u nekoliko navrata pogrešno izgovorio prezime poznatog slikara.
 
Kako je Dodik dočekan u Banjoj Luci prije nešto više od mjesec dana, pogledajte u ovom video snimku.

 

(e-novine)

Pošaljite Facebook komentar