Nema nikakve crvene mrlje: Inspektori utvrdili da nema tragova zagađenja u Vrbasu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Banja Luka utvrdili su da u dijelu korita rijeke Vrbas, nedaleko od banjalučkog Pravnog fakulteta, nema nikakve crvene mrlje i da na obali ne postoje tragovi zagađenja, rekla je Srni inspektorka za vode Odjeljenja za inspekcijske poslove Banja Luka Vesna Alimpić.


"Nema tragova ekološkog zagađenja, tako da nema ni posljedica po biljni i životinjski svijet“, rekla je Alimpićeva povodom fotografija u medijima na kojima se vidi da se u dijelu korita Vrbasa, nedaleko od banjalučkog Pravnog fakulteta, pojavila veća crvena mrlja.
 
Alimpićeva je pojasnila da je Odjeljenje primilo dojavu o pojavi crvene boje u Vrbasu danas u 12.00 sati nakon čega je utvrđeno da nema izlivanja.
 
"Po fotografiji koja je dospjela u medije, a koja je jedini dokaz da je zagađenje postojalo, izgleda da je u pitanju bila boja koja je u dodiru sa vodom razblažena tako da nije štetna za životni sredinu“, dodala je Alimpićeva.
 
Prema njenim riječima, na kolektor u blizini Pravnog fakulteta priključeni su brojni veliki potrošači vode, kao što su fakulteti, srednjoškolski dom, i postoji mogućnost da je tu došlo do slučajnog izlivanja boje.
 
Ona je apelovala na građane da, ukoliko primijete bilo kakvo zagađenje, pozovu dežurnog inspektora u ovom odjeljenju da bi se utvrdio uzrok zagađenja i spriječilo dalje širenje.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar