Nivo rijeke minimalan: Srebreničani danas bez vode za piće

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nivo rijeke Zeleni Jadar, iz kojeg se Srebrenica snabdijeva vodom je minimalan, pa su Srebreničani danas bez vode. U bazenima nema dovoljno vode, te Komunalno preduzeće Polet nije u mogućnosti da vrši vodosnabdijevanje potrošača.


Od početka augusta, restrikcije su bile svakodnevne i sve člešće. Svakim danom restrikcije a od jučer Srebreničani imaju vodu po svega 2 do 3 sata tokom dana.
 
U Komunalnom preduzeću kažu da se pristupilo sanaciji cjevovoda u naselju Slapovići, gdje je, zbog kvara, voda nesmetano tekla mjesec dana.
 
"Ima naznaka da se taj kvar otkloni ove sedmice i nadamo se da ćemo tada imati barem malo urednije vodosnabdijevanje", rekao je Maksim Tegeltija, tehnički direktor Komunalnog preduzeća “Polet” Srebrenica.
 
Za zamjenu vovodnih cijevi u Slapovićima 50.000 maraka osigurali su Općina i Kancelarija UNDP-a .
 
„Nadamo se da će nakon otklanjanja ovog kvara građani imati urednije snabdijevanje vodom. Juče je obavljena sanacija kvara kod Omladinskog centra gdje je voda svakodnevno curila“, izjavio je Nermin Alivuković, portparol Općine Srebrenica.
 
Srebreničani očekuju da će Općina i Komunalno preduzeće „Polet“ angažirati cisternu kojom će, bar povremeno vodom snabdijevati građane pojedinih naselja.

 

(Fena)

Pošaljite Facebook komentar