Europska radiotelevizijska unija danas je potvrdila da će se 66. izdanje Eurosonga održati u dvorani Pala Alpitour u Torinu.

Na službenoj Instagram stranici Eurosonga objavljeno je da će se natjecanje održati od 10. do 14. maja 2022. godine.

“Sretni smo što možemo najaviti Torino kao domaćina idućeg izdanja Eurosonga, međunarodnog festivala koji voli veliki broj publike u svakoj zemlji. Zahvaljujući prekrasnoj pobjedi Måneskina, natjecanje se vraća u Italiju nakon 31 godine, u grad koji ima sve karakteristika da ugosti ovo prestižno događanje. Raijev izbor, zajedno s EBU-om, nije bio jednostavan zbog veoma visokih prijedloga koje su dali ostali gradovi, kojima zahvaljujem na entuzijastičnom sudjelovanju. Danas za Rai i Torino započinje uzbudljivo putovanje koje će nas voditi do maja 2022. Veliki je to izazov za Rai i našu zemlju”, rekao je glavni ravnatelj Raija Carlo Fuortes za italijanske medije, piše Index.hr

Torino će biti treći italijanski grad koji će ugostiti Eurosong, nakon Napulja (1965.) i Rima (1991.).

Inače, gradovi koji su se uz Torino natjecali za domaćina Eurosonga su bili i Bologna, Milano, Pesaro, Rimini. Grupa Måneskin ove je godine pobijedila na Eurosongu i natjecanje dovela u Italiju.

(24sata.info)