Njemačka policija saopćila je u četvrtak da je uhapsila osumnjičenog nakon napada na srednju školu u sjevernom gradu Bremerhavenu u jutarnjim satima u kome je jedan školski službenik ranjen.

Policija je saopćila da se napad desio u srednjoj školi Lloyd u centru grada, koji je sjedište jedne od najvećih njemačkih luka.

Policija je obaviještena u 9.15 sati da je osoba ušla u školu i otvorila je vatru iz “još nepoznatog oružja”, izjavila je glasnogovornica Nadine Laue za njemački televizijski kanal NTV. Osumnjičeni je uhapšen kratko nakon incidenta. Istražitelji rade na utvrđivanju njegovog identiteta i eventualnog motiva.

Ranjena osoba je prebačena u bolnicu.

Oko 200 učenika je bilo u školi, i maturski ispiti su bili planirani, javila je njemačka novinska agencija dpa, Nije objavljeno koliko je nastavnika i ostalog osoblja bilo u prostorijama škole u vrijeme incidenta, iako je dpa javila da su se učenici i nastavnici zaključali u učionicama.

Policija je objavila u tweetu da je pretraga škole dovršena do ranih popodnevnih sati i da su svi bili u stanju da napuste zgradu, prenosi AP.

(FENA)