U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini preminulo je 23 zaraženih koronavirusom, a registrovano je 853 novozaraženih.

U FBiH 643 novozaražene osobe koronavirusom, sedam preminulih

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH, u protekla 24 sata, prijavljeno je ukupno 2.625 uzoraka, od kojih su 643 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 992.685 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 178.032 osobe.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je sedam osoba i to iz Unsko-sanskog, Tuzlanskog i Kantona Sarajevo, dok su četiri smrtna ishoda prijavljena retroaktivno.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 7.043.

U RS 185 novozaraženih, 15 preminulih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 613 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 185 osoba.

Radi se o 92 muškaraca i 93 žena, od kojih je 29 mlađe, 96 srednje i 60 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 27 osoba je iz Banjaluke, 16 iz Gradiške, po 14 iz Bijeljine i Trebinja, 10 iz Istočnog Novog Sarajeva, devet iz Čelinca, osam iz Laktaša, sedam iz Dervente, po šest iz Broda, Doboja i Kozarske Dubice, po pet iz Sokoca, Teslića i Foče, po četiri iz Pala i Ugljevika, po tri iz Berkovića, Mrkonjić Grada i Šekovića, po dvije iz Bileće, Zvprnika, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Lopara, Modriče, Novog Grada, Prnjavora i Šamca i po jedna iz Višegrada, Gacka, Kalinovika, Ljubinja, Nevesinja, Patrovca, Prijedora, Rogatice, Stanara i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Doboja, Prijedora i Šamca i po jedna iz Banjaluke, Bijeljine, Gradiške, Foče, Kneževa, Mrkonjić Grada, Petrova, Ribnika i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 90.604 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.246 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 361.634 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 532, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 194, a u ostalim bolnicama 338. Na respiratoru je 51 osoba (19 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 32 u ostalim bolnicama).

Brčko distriktu BiH registrovano je 25 novih slučajeva zaraze virusom korona, a preminula je jedna osoba.

(24sata.info)