Najgledanija turska serija "Kako vrijeme prolazi": Od 2.oktobra u programu TV1 Mreže‏

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Najgledanjija turska drama "Kako vrijeme prolazi" (Öyle Bir Geçer Zaman Ki) najuspješnija je turska produkcija u sezoni 2010.-2011.g.

Kako vrijeme prolazi / 24sata.info

Ovaj epitet zavrijedila je činjenicom da je oborila sve dosadašnje rekorde gledanosti u svim zemljama u kojima je emitovana. U Turskoj je, posljednja emitovana trosatna epizoda ostvarila rejting gledanosti od 21,7%, mnogo više od "Sultana veličanstvenog" (Magnificent Century), čije je finale postiglo rejting gledanosti od 17, 7%.
 
Zahvaljujući uspjehu ove, ali i ostalih serijskih izdanja koje potpisuju za proteklu sezonu, vlasnik TIMS produkcije, Timur Savci ostvario je neto zaradu od 1,85 miliona američkih dolara, što je njegovoj kući donijelo status najuspješnije produkcijske kuće u Turskoj za proteklu sezonu.
 
Na turskom Kanalu D, trenutno se emituje druga sezona serije "Kako vrijeme prolazi", dok je u regiji posljednjih mjeseci vladala "borba" među tv kućama ko će otkupiti prvu sezonu ove TV atrakcije.
Ponovno, za najbolje serijsko ostavarenje iz Turske, za teritorij naše zemlje, izborila se TV1 Mreža, kojoj,  zahvaljujući nedavno sklopljenom strateškom partnerstvu sa najvećom medijskom kućom iz Turske Dogan TV, dobrih serijskih naslova zasigurno neće nedostajati. Naime, razmjena najekskluzivnijeg programa, pored edukacije kadrova i stručne ekspertize, jedna je od osnovnih stavki potpisanog ugovora o partnerstvu. Pravo prikazivanja u ostalim zemljama Balkana obezbjedile su najgledanije televizije: Prva srpska TV (Fox) u Srbiji, Nova TV u Hrvatskoj, Kanal D u Rumuniji, Sitel TV u Makedoniji i BTV u Bugarskoj.
 
I čime je to ova serija u tolikoj mjeri osvoijla srca publike?! Za sve vas koji se pitate, donosimo kratak sinopsis ove uspješne drame.

Godina 1967... Mornarski kapetan na dugim plovidbama, Ali Akarsu provodi dosta vremena daleko od svoje porodice. U međuvremenu se njegova supruga Cemile brine za njihovo četvero djece. Ona preuzima ulogu i oca i majke svojoj djeci dok je njen muž na putovanju.
 
Jednog dana se Ali konačno vraća kući sa putovanja... Svi članovi porodice vjeruju da se glava kuće vraća, ali ne znaju da će im se životi promijeniti nakon njegovog povratka. Pojavljuje se njegova mračna strana, i nešto je jednostavno neobično u njegovom ponašanju.
 
Cemile u Alijevom džepu pronalazi pismo koje će potaknuti niz događaja koji će preokrenuti život porodice Akarsu. Pismo će otkriti njegovu tajnu - ljubavnu aferu sa strankinjom. Da li će Cemile oprostiti mužu izdaju? Koga će Ali odabrati? Davno voljenu suprugu ili mladu ljubavnicu?
 
"Kako vrijeme prolazi" gledatelji TV1 Mreže moći će pratiti jednom sedmično, nedjeljom u 20:05.
 
Emitovanje strata 2.oktobra. , dan nakon premijernog prikazivanja najbolje grčke serije Otok.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar