Donald Trump danas se opet obratio javnosti putem Twittera.

Još uvijek zaraženi predsjednik SAD-a uputio je posebnu poruku starijim Amerikancima te usput zaprijetio Kinezima da će platiti zbog “puštanja koronavirusa u svijet”.

“Mojim omiljenim ljudima na svijetu, starijima! I ja sam stariji, znam da vi to ne znate, niko to ne zna, ne morate im reći, ali i ja sam stariji. Napredujemo u borbi s tom strašnom bolesti koju nam je poslala Kina. Kina, koja će platiti veliku cijenu zbog toga”, rekao je Trump u uvodu obraćanja, prenosi Index.

Nahvalio je terapiju koju je primio na liječenju u vojnoj bolnici Walter Reed i naglasio kako će uskoro biti dostupna svima, a pogotovo ljudima starije životne dobi.

“No imamo lijekove. Prošle sedmice bio sam jako bolestan i otišao u bolnicu. Uzeo sam te lijekove i bilo je nevjerovatno. Učinit ćemo ih dostupnima, odmah. Želim da dobijete istu njegu kakvu sam dobio i ja. Ti lijekovi su totalno sigurni i besplatni”, istaknuo je Trump, koji nije propustio priliku bocnuti svog protivnika Joea Bidena.

“On samo priča, ali ništa nije učinio u 47 godina. Ja sam više učinio u 47 mjeseci nego on u 47 godina. Imao je svoju šansu, ali nije znao što učiniti. Ja znam što radim. Hvala vam, volimo vas i volimo Ameriku”, zaključio je predsjednik SAD-a.

(24SATA.INFO)