Eliz Kristi (Elise Christie) jedna je od najpoznatijih sportistkinja Engleske.

Ova reprezentativka u brzom klizanju ima tešku životnu priču, a nedavno se odlučila na još jedan nevjerovatan potez.

Naime, odlučila je da otvori nalog na sajtu za odrasle na kojem prodaje svoje obnažene fotografije. Pretplata na njen nalog je 11 dolara mjesečno, a sve to čini kako bi sakupila novac da putuje na Zimske olimpijske igre 2026. godine.

Ona je tri puta bila prvakinja svijeta, a ZOI u Pekingu je ove godine propustila zbog povrede ligamenata koljena nakon koje je saopćila da odlazi u penziju.

To je rekla BBC, a onda je nekoliko mjeseci kasnije saopćila da je ipak promijenila odluku, prenosi Nova.rs.

Istakla je da želi da putuje u Milano i da će sama finansirati sve, a pronašla je i način da dođe do novca. U nekoliko intervjua je promovirala da se nalazi na sajtu za odrasle i sada samo želi novac.

Njena autobiografija “Otpornost” bila je jedna od najprodavanijih, a mnogi šokantni detalji su isplivali u javnost.

Završene Zimske olimpijske igre u Pekingu: Norveška apsolutni pobjednik, iz BiH najbolja Muzaferija
20.02.2022 u 13:46
Privukla je veliku pažnju britanske javnosti, a po prvi put je tako detaljno govorila o silovanju koje je preživjela kada je imala 19 godina.

– Izašla sam, drogirana sam i neki nepoznat momak me je silovao. Nisam nikome rekla za to godinu. Te večeri je moje tijelo bilo čudno, nije funkcioniralo kako treba. Pokušala sam da odem, ali jednostavno nisam mogla da bježim. Padala sam sa svakim novim korakom. Čak i kad sam potpuno pijana nikada nisam osjetila tako nešto. Koliko god da sam se trudila nisam mogla da pobjegnem od tog momka – otkrila je ona u autobiografiji.

(24sata.info)