Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnjim susretom protiv Španije okončala je nastup na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

Nakon susreta medijima se obratio kapiten reprezentacije Mirsad Terzić koji se osvrnuo na sam susret.

“Prije svega čestitam Španiji na pobjedi. Prije utakmice znali smo da su bolji tim i favorit za titulu, a njihov povratak je nestvaran. Što se tiče naše reprezentacije ja sam ponosan na momke koji su danas odigrali danas ovako nakon svih problema. Iako smo upisali tri poraza nismo se obrukali i idemo naprijed”, rekao je Terzić.

Mnogo mladih igrača je nastupilo na ovom prvenstvu, a mnogi od njih će u budućnosti nositi dres našeg nacionalnog tima.

“Ovo je veliki poen za sve naše mlade igrače i jedno veliko iskustvo. Za mnoge je ovo bilo da su prvi put da su predstavljali svoju reprezentaciju na velikom takmičenju, a uz nas iskusne ovo će biti veliki korak pred naredna takmičenja. Vjerujem da će u budućnosti naš tim ići samo naprijed”, kaže Terzić.

Osvrnuo se Trezić i na sam susret protiv Španije.

“Mislim da smo svi uživali u ovoj utakmici. Nažalost nije bilo dovoljno za bodove koje smo iščekivali. Ali uz mnogo problema koje smo imali i timu sa povredama i kovidom mislim da ovi igrači zaslužuju podršku i da će u budućnosti biti sve bolji i bolji.”

 

(N1)