Smartphone Huawei P20 će imati tri stražnje kamere

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Fotografije koje su se pojavile na internetu otkrivaju da će nadolazeći Huaweijev flagship smartphone P20 imati tri stražnje kamere, odnosno tri sočiva s AI (vještačka inteligencija) mogućnostima.

Foto: Agencije

Renderi su objavljeni na kineskoj društvenoj mreži Weibo, a na njima se vide tri Leica sočiva i dvostruka stražnja bljeskalica, dok je naprijed ekran s popularnim "zubom". Čini se da će smartphone biti dostupan u crnoj i plavoj boji.

Na renderu je i natpis "See Mooore with AI", gdje tri slova "o" vjerovatno označavaju tri sočiva. Isti natpis je viđen i na pozivnicima za konferenciju za medije, koja će biti održana 27. marta u Parizu. U glavnom gradu Francuske će Huawei predstaviti svoj P20. Još uvijek nije poznato koje će AI mogućnosti kamera imati, ali se vjeruje da će imati mod za fotografisanje u uvjetima loše svjetlosti, "pametnu" tehnologiju prepoznavanja lica, kao i prepoznavanje scena.

Prethodne fotografije Huaweijevog flagshipa su pokazale da ima ekran sa zubom. Vjeruje se da će P20 biti ponuđen u tri verzije, a to su standardna, Pro i Lite verzija. Uređaji će imati stražnje kamere s dva ili tri sočiva ovisno od modela. Pro verzija će vjerovatno dobiti tri kamere.

Huawei P20 Pro će koštati 899, standardni P20 670, a P20 Lite 369 eura.

(Klix.ba)

Pošaljite Facebook komentar