Apple uputio izvinjenje zbog usporavanja starijih modela iPhonea

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Najveća američka kompjuterska kompanija Apple uputila je izvinjenje zbog usporavanja rada starijih modela iPhonea.

Ilustracija / 24sata.info

Iz Applea su ranije ovog mjeseca priznali da je cilj usporavanja rada procesora produžavanje životnog vijeka baterije. Naveli su da korisnici iPhonea 6, iPhonea 6s i iPhonea SE imaju usporeni rad uređaja, ali zato im baterija duže traje.

U izvinjenju korisnicima naveli su da nisu i neće nikada ništa uraditi da namjerno skrate životni vijek bilo kojeg Apple proizvoda. Istakli su kako će cijene baterija sniziti sa 79 na 29 dolara.

Apple je u periodu između jula i semptembra ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, povećao zaradu za 12,2 posto, a iznosila je 52,58 milijardi dolara. Iz kompanije je navedeno kako je 62 posto od ukupne zarade ostvareno od prodaje prozvoda u inostranstvu.

Analitičari predviđaju kako bi vrijednost dionica kompanije Apple mogle još porasti, a trenutna tržišna vrijednost ove kompanije prelazi 900 milijardi dolara. Apple je zabilježio značajan porast kada je u pitanju prodaja pametnih telefona iPhone, tableta iPad, kao i kompjutera Mac. Prodaja pametnih telefona povećana je za 2,5 posto, a ukupna zarada je iznosila 46,67 milijardi dolara. Kada je riječ o tabletima i kompjuterima, kod oba proizvoda prodaja je porasla za više od 10 posto.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar