iPhone i iPad uvijek prikazuju isto vrijeme – 9 sati i 41 minut

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

iPhone i iPad uređaji, koje na reklamnim fotografijama predstavlja kompanija Apple, uvijek prikazuju isto vrijeme – 9 sati i 41 minut.

Arhiva / 24sata.info

Kada je Seve Jobs daleke 2007. godine predstavio prvi iPhone, vrijeme objave bilo je 9 sati i 42 minuta ujutro, što znači da se na fotografijama koje su uslijedile moglo vidjeti upravo to vrijeme. Kompanija je zatim osmislila relativno jednostavnu strategiju – velika saopštenja uvijek će se dešavati oko 40 minuta iza 9 sati.

 

Vrijeme se pomjerilo za minut unazad 2010. godine, kada je Džobs predstavio prvi iPad.

 

Od tada, na svim prikazima Appleovih proizvodima poput iPhonea, iPada ili Mac računara, prikazuje se isto vrijeme - 9 sati i 41 minut. Ukoliko i sada odete na Appleov sajt, vidjećete da ova praksa još važi.

 

Ipak, jedini izuzetak je Apple pametni sat. Većina proizvođača satova podešava kazaljke na 10 časova i 10 minuta – riječ je o skladnoj, simetričnoj formi koja ne preklapa logo proizvođača, koji se obično nalazi ispod broja 12. Ipak, Apple pametni sat prikazuje vrijeme od 10 časova i 9 minuta.

 

Zašto je to tako, niko za sada ne zna, ali postoje dve popularne teorije: 1) Apple je preduzeo ovaj korak kako bi svima pokazao da se nalazi minut ispred svih 2) 10:09 je simetričnije od 10:10.

 

(24sata.info / NN)

Pošaljite Facebook komentar