VIDEO: Oppo R9 i R9 PLUS apsolutni bestselleri u Kini

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Početkom godine smo vidjeli kako je Helio P10 vrlo popularan izbor u top modelima najvećih proizvođača pametnih telefona, kao što su Sony Xperia XA, HTC A9S, OPPO R9 i P9 PLUS, Meizu M3 Note, Meizu MAX i drugi.

Arhiva / 24sata.info

Posebno se ističu Oppo R9 i R9 PLUS, koji su apsolutni bestselleri u Kini ove godine.

 

Što se tiče kineskog proizvođača UMi, novi modeli UMi Super i UMi Plus ciljaju na europsko tržište, a već su ostvarili veliki uspjeh u prodaji van Kine.

 

MTK je sada najavio nasljednika P10, Helio P20, s povećanom frekvencijom 8 Cortex A53 jezgri, koje sada kucaju na 2.3, umjesto dosadašnja 2.0GHz, ostvarujući pri tome 20% bolje performanse. Na strani GPU-a, Mali T860MP2 je nadograđen na T880MP2, kojem je frekvencija podignuta za 200, na 900MHz, što mu dalje omogućuje 25% bolje performanse od prethodnika.

 

Što se multimedije tiče, poboljšane su mogućnosti kodiranja i dekodiranja video sadržaja u 4K rezoluciji.

 

Procesor za obradu slike (ISP) također je doživio nadogradnju, sada ima više procesorske snage i podržava jednu kameru do 24 megapixela ili dvije dual kamere po 13 megapixela. Zadnja, ali ne i najmanje bitna novost je činjenica da je P20 proizveden koristeći 16nm FinFET tehnologiju, koja garantuje manju potrošnju energije i nižu radnu temperaturu

 

P20 je potpuno nov SoC, a UMi je uspio da ga ovako rano usvoji zahvaljujući tome što je kompanija zaradila povjerenje iz Mediateka na osnovu visoke kvalitete izrade svojih posljednjih modela, pa je UMi zbog toga i izabran da bude prvi brand koji će svoj smartphone pokretati sa Helio P20-kom, konkretno je riječ o najavljenom modelu sa kodnim imenom UMi Plus „Extreme“.

 

Prema službenoj UMi Facebook stranici, koja je potvrdila ovu vijest, biće to znatno poboljšana verzija modela Plus, koji je trenutno dostupan za prednarudžbu na web stranici proizvođača po cijeni $179.99. Kao što je spomentuo, srce „Extreme“ verzije će biti Helio P20, prvi ikad ugrađen u smartphone, zajedno sa masivnih 6GB LPDDR4 radne memorije, novim Android 7.0 Nougat operativnim sistemom i 64 GB interne memorije za pohranu podataka, a sve to po cijeni od $299.99.

 

Prvi službeni unboxing novog modela UMi Plus, koji privlači pažnju odličnim omjerom specifikacija, kvalitete izrade i prisupačne cijene pogledajte na linku ispod: Za UMi Plus model, službeno je najavljena i najnovija verzija Androida, 7.0 Nougat, koja bi uskoro trebala biti spremna, što kod drugih top modela još nije slučaj. UMi Plus moguće je kupiti do subote, 1. oktobra po cijeni $179.99, nakon čega će biti dostupan po $70 višoj, redovnoj cijeni od $249.99. Rezervišite sada i ostvarite popust od $70 na ovom linku.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar