Samsungov Galaxy S7 stiže početkom sljedeće godine?

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ako su glasine s interneta istinite, dizajn najnovijeg Samsungovog top modela već je finaliziran pa uskoro kreće njegova proizvodnja, a predstavljanje očekujemo već u januaru sljedeće godine.

Ilustracija / 24sata.info

Iako je Samsung i dalje vodeća kompanija na tržištu mobilnih uređaja, prodaja njihovih telefona, kao i profit iz kvartala u kvartal sve su manji, a analitičari očekuju kako će ove godine po prvi puta zabilježiti smanjenje broja isporuka pametnih telefona.
 
Nakon velikog uspjeha prvih Galaxy S modela, prodaja posljednjih modela S5 i S6 prilično je razočarala – jedan od razloga za to je Apple koji je napokon predstavio telefone s velikim dijagonalama ekrana, dok su drugi razlog kineske kompanije čiji telefoni koji rade na Androidu dolaze s hardverom koji može biti konkurencija Samsungovim top modelima, ali i s puno manjom cijenom.
 
Kao što su situaciju na tržištu ove godine pokušali popraviti s modelima poput Galaxyja S6, S6 Edge i Edge+, tako će sljedeće godine ova južnokorejska kompanija krenuti u osvajanje tržišta s Galaxyjem S7.
 
Ako je vjerovati posljednjim glasinama koje su objavljene na mreži, dizajn najnovije perjanice u Samsungovoj mobilnoj ponudi finaliziran je još prošlog mjeseca i uskoro kreće njegova proizvodnja, dok njegovo službeno predstavljanje možemo očekivati već u januaru.
 
Ranim predstavljanjem Samsung će imati veliku prednosti u odnosu na Appleov iPhone 7 kojeg očekujemo tek u septembru sljedeće godine, ali i u odnosu na top modele drugih velikih mobilnih kompanija koje će na najvećem mobilnoj sajmu na svijetu predstaviti nove pametne telefone.
 
Osim još naprednijeg hardvera u odnosu na ovogodišnji model te Edge verzije novog Galaxyja koja će imati zakrivljen ekran, neke neslužbene informacije govore kako bi ovaj telefon mogao imati i opciju sličnu Appleovom 3D Touchu. Ova tehnologija prepoznaje jačinu dodira prsta po ekranu i, zavisno o jačini dodira, prikazuje različite opcije aplikacija. 
 
(Zimo.hr)

Pošaljite Facebook komentar