VIDEO: Pogledajte kako da vaš stari iPhone "pretvorite" u najnoviji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ukoliko imate stariji model iPhona, a ne planirate kupovinu najnovijeg 6S modela, postoji trik koji će donijeti neke od novih funkcija i na modele koji podržavaju iOS 9.

Screenshot / 24sata.info

Naravno, riječ je o takozvanom jailbreak-u koji se za iOS 9 pojavio ove sedmice, a koji omogućava 3D Touch i Live Photos opcije na starijim modelima iPhonea.
 
Naravno, 3D Touch zahtijeva ekran osjetljiv na pritisak, ali postoji opcija koja će identične opcije omogućiti i na uređajima koji nemaju ovu tehnologiju.
 
Umjesto da se prečice, “peek“ i “pop“ opcije aktiviraju jačim pritiskanjem ekrana, pomoću novog “jailbreak“-a to se radi povlačenjem prsta od dole ka gore. “Jailbreak forcy“ omogućava ovo na ikonicama aplikacija, dok će “UniversalForce“ to podržavati i unutar aplikacija, a “hapticle“ će dodati vibraciju na sve pomenuto.
 
Sa druge strane, “live photos” opcija radi mnogo bolje, jer za nju nije potreban nikakav dodatni hardver. “Live photos” opcija je već ugrađena u iOS 9, pa “live photos enabler” samo malo promijeni kod kako bi ova funkcija radila i na starijim modelima, piše Pravda.rs
 
S obzirom na to da je riječ o opcijama koje dolaze sa “jailbreak“-om ne treba očekivati da će one raditi savršeno, ali će svakako poboljšati mogućnosti starijih modela iPhona. Takođe, sa ovim funkcijama ne treba eksperimentisati ukoliko nemate prethodnog iskustva u “jailbreak“-ovanju iPhonea.


 (24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar