Produžite trajanje baterije telefona uz ove aplikacije

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sve veći broj Android telefona dolazi s ugrađenim aplikacijama koje produžavaju trajanje baterije. Međutim, za ovaj problem postoje i neke druge aplikacije koje još bolje utiču na manju potrošnju baterije.

Ilustracija / 24sata.info

 Greenify
 
Aplikacija Greenify produžava trajanje baterije tako što automatizuje proces hibernacije koji sprečava aplikacije da pokreću dodatne procese u pozadini.
 
Ovo nije ista stvar kao tzv. "task killer" aplikacije jer Greenify zapravo "uspavljuje" aplikacije koje previše troše bateriju i onda kada ne bi trebalo.
 
Korisnici sami odaberu aplikacije koje im nisu toliko bitne i onda ih Greenify sam isključi.
 
Battery Aid – Saver & Manager
 
Ova je aplikacija dizajnirana na način da radi s trenutnim postavkama vašeg telefona.
 
Battery Aid će automatski isključiti data povezanost, Wi-Fi i Bluetooth kada se ne koriste. Tu su i brze postavke za kontrolisanje osvetljenosti ekrana.
 
Juice Defender
 
Ova aplikacija poseduje gomilu opcija za poboljšavanje trajanja baterije. Postoji besplatna verzija, ali tu su još i Plus (1,99 dolara) i Ultimate verzija(4,99 dolara) koje dolaze s još većim mogućnostima.
 
Pomoću ove aplikacije moguće je podešavati internet, Wi-Fi, Bluetooth, a tu su i načini rada poput "aggressive" i "balanced" koji omogućavaju podešavanje sinhronizacije onda kada vi to želite, kao i biranje aplikacija koje mogu raditi u pozadini.
 
Go Battery Saver & Power Widget
 
Ovu je aplikaciju dizajnirao čuveni Go Dev Team. Jednim klikom moguće je promeniti različite načine rada, u zavisnosti od toga šta vam je potrebno (želite li igrati igrice, čitati ili pretraživati internet).
 
Go Battery Saver & Power Widget takođe prati i koje aplikacije najviše troše bateriju, a samo jednim klikom na taster "optimize" ova će aplikacija automatski očistiti sve nepotrebne zadatke koji se izvršavaju u pozadini vašeg telefona, što će produžiti trajanje baterije. Postoji besplatna verzija ove aplikacije, ali postoji i ona po ceni od 4,99 dolara koja dolazi s većim mogućnostima prilagođavanja.

 

(nn)
 
 

Pošaljite Facebook komentar