Iznenađenje: Znate li šta najviše radimo na pametnim telefonima?

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da je za mnoge korisnike najvažnija aktivnost na telefonima – provjeravanje vremenske prognoze!

Vremenska prognoza / 24sata.info

Mnogi ljudi više ne mogu zamisliti svakodnevnicu bez pametnih telefona – osim telefoniranja i slanja poruka, koristimo i za mailove, pregledavanje internetskih stranica, fotografiranje, slušanje glazbe i slično, ali niti jedna od ovih aktivnosti nije najvažnija tjedna aktivnost koju obavljaju na svom telefonu, već je to – provjeravanje vremenske prognoze.

Tako je bar pokazalo istraživanje Online Publishing Associatesa u SAD-u nazvano 'Portret korisnika pametnog telefona' te je vremenska prognoza najvažnija aktivnost za skoro polovicu korisnika smartphonea (47 posto), a nakon prognoze pametni telefoni najviše se koriste za gledanje videozapisa (31 posto), čitanje lokalnih vijesti (29 posto), vijesti iz države (24 posto) i sportskih vijesti (21 posto) te ukupno gledajući čak 93 posto korisnika pametnih telefona svoje uređaje koristi za pristup vijestima i informacijama.

Na Atlantic Wireu kažu da u App Storeu postoji više od 500 tisuća aplikacija te da su aplikacije za vremensku prognozu 'najmanje impresivne u odnosu na druge nevjerojatne stvari za koje se telefon može koristiti'.

Ovo je istraživanje pokazalo i da su korisnici tijekom 2012. godine prosječno skidali 36 aplikacija, a zanimljivo je da vlasnici pametnih telefona više vremena provode pregledavajući mobilne internetske stranice, nego surfajući putem aplikacija.

Također, kako prenose na stranici All Things D, čak 68 posto vlasnika smartphonea ne može živjeti bez svojih pametnih telefona, dok su ostali uređaji bez kojih ne mogu osobno računalo (67 posto) i televizor (62 posto). Ovim informacijama treba dodati i rezultate istraživanja koje je ranije ove godine provela kompanija Mobile Mindset Study i prema kojima skoro 60 posto korisnika pametnih telefona provjerava svoje mobilne uređaje najmanje jedan put svakog sata, prenosi Dnevnik.hr.

Dakle, zaključuju na Huffington Postu, prosječan vlasnik smartphonea ne može živjeti bez svog mobilnog uređaja, ovisan je o njemu i provjerava ga najmanje jedan put u sat vremena – na njemu najviše pregledava nove vijesti i informacije, od čega im je najbitnija vremenska prognoza.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar