Novi iPad prevruć za držanje: "Kod igranja se zagrijava na 46 stepeni"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Poznata američka udruga potrošača, Consumer Reports, upozorila je da je novi Appleov iPad malo prevruć za držanje.

iPad / 24sata.info

Američka neprofitna organizacija koja se bavi testiranjem proizvoda izvijestila je da se nova generacija iPada sa moćnijim procesorom grije čak do 46 stepeni Celzijevih, posebno kod igranja igara. "Grije se više nego njegov prethodnik", kazao je glasnogovornik Consume Reportsa James McQueen te kazao da potrošači zbog toga moraju biti oprezni.

"Ne kažemo da je to opasan proizvod, no 46 stepeni Celzijevih može biti malo neugodna temperatura", dodao je McQueen. U svom izvještaju kažu da se novi iPad jače zagrijava nego njegov prethodnik kada obavlja iste intenzivne zadatke, kao što je igranje igara ili "skidanje" velikih dokumenata, prenosi Index. Apple još nije komentirao ove nalaze udruge, piše AFP.

Temperature na kojima radi novi iPad su postale vrlo jaka tema na internetskim forumima. "Postaje jako vruć", napisao je na javnom "chatu" na internetskoj stranici MacRumors.com korisnik pod nadimkom ShadowJeff i dodao da se nada da će Apple to nekako popraviti. Kalifornijska firma je jučer objavila da je u prvom vikendu prodaje uspjela prodati čak tri miliona svog novog tableta.

Appleov direktor Philip Schiller se pohvalio kako je to najbolji početak prodaje iPad u historiji. U prodaju je pušten prošlog petka, a korisnici su već tradicionalno "kampirali" pred trgovinama kako bi među prvima dobili svoj primjerak.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar