VIDEO: Kako je Samsung već "pokopao" novi iPad!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Samsungu su uporedili Galaxy Note 10.1 s iPadom i pokazali po čemu je njihov tablet bolji od novog Appleovog modela.

Galaxy Note 10.1 / 24sata.info

Tokom predstavljanja novog modela tableta, Tim Cook rekao je kako niti jedna kompanija ne može napraviti bolji tablet od iPada – osim Applea s novim modelom iPada, a tokom konferencije ekipa iz Applea dotakla se i Samsunga i Nvidije pokušavajući pokazati nadmoć nad ovim kompanijama.

Iz Nvidije su reagirali zatraživši od Applea konkretne dokaze da njihov novi A5X procesor ima četiri puta bolje grafičke sposobnosti od Tegre 3, a u Samsungu su odgovorili – konkretnim dokazima!

Naime, ova je kompanija objavila popis nekih opcija koje ima njihov nedavno predstavljeni Galaxy Note 10.1 tablet, a koji nedostaju novom iPadu te su zaključili da je Galaxy Note korisnicima donosi puno više mogućnosti u odnosu na posljednji model Appleova tableta.

Taj je popis poprilično dugačak, a među prednosti Galaxy Notea 10.1 u odnosu na iPad Samsung je nabrojao mogućnost pregledavanja dvije aplikacije u isto vrijeme, mogućnost rada na dvije aplikacije kada se nalaze jedna pored druge te optimizaciju za precizno pisanje i crtanje (uz dodatak da je to na iPadu moguće samo uz dodatni stylus).

Također, dodaju i da je njihov tablet lakši i tanji u odnosu na novi iPad, na njega je moguće povezati miša putem USB 2.0 priključka te dolazi s utorom za microSD memorijske kartice tako da se njegova memorije može proširiti s karticama kapaciteta do čak 32GB, dok su korisnici iPada osuđeni samo na internu memoriju.
Inače, Samsung se u svojim reklamama u posljednje vrijeme više puta narugao s Appleom, a posebno je upečatljiva reklama emitirana tokom Super Bowla u kojoj se korisnici 'oslobađaju Appleovih okova' i uživaju u 'slobodi' njihova smartphonea Galaxy Note 5.3.

Sada možemo očekivati kako će Appleovi fanovi reagirati na ova Samsungova poređenja pa reći kako novi iPad ima bolji ekran i kamere u odnosu na Note 10,1 tablet, a tokom sljedećih dana možemo očekivati i poređenje brzine procesora i grafičkih mogućnosti ovih uređaja, prenosi dnevnik.hr.

Iako još nismo isprobali ove uređaje, na temelju dosadašnjeg iskustva možemo pretpostaviti da se i u slučaju novog iPada i Samsungova Galaxy Note tableta radi o fantastičnim uređajima i koji god da kupite vjerujemo da nećete pogriješiti.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar