VIDEO: Pogledajte novo čudo iz Microsofta!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ne tako davno, Microsoft je napravio video prikaz svoje vizije budućnosti računarske i mobilne komunikacije, a sada pokazuju i prvi korak prema toj viziji - IllumniShare.

VIDEO / Screenshot / 24sata.info

IllumniShare je sistem koji omogućuje dvoje (ili više) ljudi interakciju s raznim objektima na daljinu, od pisanja dokumenata do igranja igara (poput primjerice kartanja).

Ono što je zanimljivo i bitno spomenuti, jest da dokument ne pišete tipkajući po tastaturi, već po papiru i s pravom olovkom, a isto tako, kartate s pravim kartama. 'Kvaka' je u tome, što se vaš kolega nalazi na drugoj strani svijeta.

O čemu se radi? Dakle to je vrlo pametan spoj projektora, kamere i površine za pisanje, ili igranje. Dakle projektor i kamera međusobno komuniciraju i bilježe sve što radite i instantno to prenose na drugi računar i prikazuju zabilježeno, prenosi dnevnik.hr. S obzirom da se radi o normalnoj kameri, mogu se koristiti i pravi objekti, poput kockica, karata i papira.

Mana sistema je u tome što manipulirate samo s objektima koji se nalaze na vašoj strani, a ne onima s druge strane projektora. Ipak, razina interakcije putem IllumniSharea je velika, a kako zapravo funkcionira pogledajte u priloženom videu.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar