Korisnici podigli tužbu protiv Applea: iPad se pregrijava i gasi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Troje stanovnika Kalifornije podiglo je tužbu protiv Applea tvrdeći da je iPad beskoristan, da se zagrijava i sam od sebe gasi.

iPad / 24sata.info

Jacob Baltazar, Claudia Keller i John R. Browning kalifornijskom su sudu podnijeli tužbu u kojoj tvrde da se njihov iPad pregrijava u uobičajenim situacijama, gasi nakon nekoliko minuta upotrebe i ne može se uopšte koristiti pri direktnom sunčevom svjetlošću, piše PCmag.

iPad u sebi sadrži e-knjigu, komponentu pomoću koje korisnici skidaju knjige i čitaju je na ploči. Apple je tvrdio da je čitanje knjiga putem iPada jednako uobičajenom čitanju knjige, ali u tužbi stoji kako je to laž jer ekran ne dozvoljava korisnicima da čitaju na direktnom sunčevom svjetlu.

U tužbi se navodi i kako se iPad pregrijava u potpuno normalnim vremenskim uslovima pa uopšte nije prikladan za korištenje izvan kuće. Nezadovoljni korisnici naveli su da se uređaj zna ugasiti sam od sebe, svega nekoliko minuta nakon što su ga upalili.

"Apple nije učinio ništa da informiše potencijalne korisnike o greškama te se nije izvinuo zbog lažnih obećanja", stoji u tužbi.

Iz Applea još uvijek niko nije reagovao na optužbe.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar