Želite kupiti iPad u BiH: Pripremite se na cijenu od 1.600 KM!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

iPad je konačno došao i u Evropu, a australijski ekonomski stručnjaci već su napravili popis njegovih cijena za 10 država - Ameriku, Njemačku, Francusku, Italiju, Švicarsku, Španiju, Britaniju, Japan, Australiju i Kanadu.

iPad uređaj / 24sata.info

Apple je juče objavio kako je u nepuna dva mjeseca prodao dva miliona iPada. Preračunato, svake je minute Apple prodao 23 iPada. Raspon cijene najjeftinije wi-fi verzije varira od 499 dolara u SAD-u do 620 dolara za isti model u Britaniji (16GB). Cijena ovog modela u Kanadi je 520, u Japanu 536 i u Australiji 533 američka dolara.

Cijene za vrh Appleove ponude, 64 GB modela sa wi-fi i 3G vezom stoji 829 dolara u SAD-u, u Britaniji je 1.010 dolara, a u Njemačkoj, Francuskoj i Italiji 980 dolara. Apple podatke o početku distribucije u Hrvatskoj, BiH, kao i u drugim zemljama okruženja još uvijek krije "kao zmija noge", iako ga neki već uveliko koriste.

Tako bi, npr. prema navodima tamošnjih medija, cijena iPada u Hrvatskoj mogla, za jače modele, biti oko 6.000 kuna, tj. oko 1.600 KM.

U svakom slučaju, predviđa se da će do kraja godine oko 4 miliona ljudi u svijetu kupiti iPad.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar