Apple priprema tri nova modela iPada

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Apple bi tokom godine mogao predstaviti čak tri nova modela tableta s dijagonalama ekran od 9,7 do 12,9 inča.

Arhiv / 24sata.info

Čini se kako je Apple u 2017. najveću pažnju posvetio iPhoneu i navodna tri nova modela koje planiraju predstaviti u drugoj polovini godine, uključujući i novi model koji će imati zakrivljeni OLED ekran i mogućnost bežičnog punjenja, no u ovoj kompaniji pripremaju i nove modele tableta koje će predstaviti tokom godine.
 
Jedan od najpoznatijih analitičara koji Apple prati već godinama, Ming-Chi Quo iz KGI Securitiesa vjeruje kako će Cook i ekipa ove godine – najvjerovatnije već u drugom kvartalu, predstaviti tri nova modela iPada.
 
Quo, koji se tokom godina dokazao kao jedan od najpouzdanijih izvora kada su u pitanju glasine vezane uz Apple, kaže kako će ova kompanija nadograditi klasični 9,7 inčni iPad s boljom verzijom A9 procesora kakav je ugrađen u iPhone 6S i, što će mnogima biti najvažnije, ovaj bi tablet trebao pojeftiniti.
 
Trenutno najbolji Appleov tablet, 12,9 inčni iPad Pro, dobiće verziju A10 procesora (A10X) kakav se ugrađuje u iPhone 7 tako da bi novi Pro trebao biti jedan od najjačih tableta na tržištu.
 
Osim ova dva modela, Apple navodno priprema još jedan s dijagonalom ekrana oko deset inča koji bi trebao imati tanki okvir oko ekrana – tačna veličina i specifikacije ovog uređaja još nisu poznati, ali Apple s ovim iPadom želi povećati prodaju svojih tableta, što bi moglo značiti i nižu cijenu.
 
Kao što je poznato, prodaja iPada u posljednje je vrijeme u padu te u Appleu žele sve preduzeti kako bi zaustavili pad prodaje i ponovo zainteresovali korisnike za tablete.

 

(24sata.info / NN)
 

Pošaljite Facebook komentar