VIDEO: Novi Windows Office prilagođen je ekranima na dodir, a ima i društvenu mrežu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Početkom ove sedmice Microsoft je predstavio novu verziju Officea koji je stvoren upravo za Windows 8.

VIDEO / Screenshot / 24sata.info

Novi Office predstavio je direktor Microsofta, Steve Ballmer. Istaknuo je kako nova verzija ima intuitivan dizajn te je prilagođen radu na ekranima osjetljivim na dodir što uključuje i tablete. Osim toga, radi i sa stylusom te mišem i tastaturom. Prvo izdanje bit će dostupno na jesen, dolazi u tri verzije, a customer preview već je dostupan na office.com/preview.

Osim toga, nova inačica po prvi puta donosi i nove aplikacije. Riječ je o One Note i Lync aplikacijama. "Novi sustav uključuje Windows RT. Office Home i Student 2013 RT, koji sadrže nove verzije aplikacija Word, Excel, PowerPoint i OneNote, a sve one su uključene na ARM-arhitekturi za Windows 8 uređaje, uključujući Microsoft Surface", pojašnjavaju.

Još jedna bitna novost u Officeu je to što se nalazi u cloudu. Naime, Office pohranjuje dokumente u SkyDriveu pa su na taj način svi folderi korisnicima dostupni s bilo kojeg uređaja s kojeg se povezuju na Cloud. Naravno, moguće je raditi i offline, a u tom slučaju se pri prvom povezivanju novi i stari podaci sinkroniziraju.

"Office na pretplatu, možete mu pristupiti i kad niste kraj svog računala i to putem interneta na svim uređajima koji imaju Windows. Pretplatnici dobivaju automatsku nadogradnju sustava i dodatnih usluga u Cloudu. Osim toga svi korisnici svakog mjeseca dobivaju i 'bonuse' poput 60 minuta besplatnih međunarodnih poziva putem Skypea jer novi Office dolazi upravo sa Skypeom", objasnio je na predstavljanju Ballmer.

Osim novih aplikacija za lakši rad, Office je unio i neke promjene te se prilagodio tržištu i trendovima - postao je društven. Naime, Yammer je privatna društvena mreža za sve tvrtke te donosi mogućnost integracije SharePointa i Microsoft Dynamicsa, prenosi Index. Sadrži "Activity Feed" na kojem poslovni subjekti mogu ostavljati poruke i fotografije te na taj način svoje kolege obavještavati o novitetima. Osim Yammera, posjeduje i People Card koji omogućava pregled kontakata, napredna verzija adresara koja se redovito "Updatea" informacijama s korisnikovog Facebooka i LinkedIna.

Osim toga, Windows je poboljšao i usluge standardnih programa - Worda, Excela, PowerPointa, OneNotea, Outlooka te Publishera i Accessa. Oni su sad prilagođeni korištenju na stylusom ili na ekranima na dodir.

Tri verzije koje stižu na jesen podijeljene su po korisničkim potrebama - za privatne korisnike, male i srednje poduzetnike te za velike poslovne korisnike.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar