Trebao bi koštati 299 dolara: Uskoro stiže manji i jeftiniji iPad!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Druga polovica godine bit će vrlo zanimljiva na tržištu tableta na kojem očekujemo sve veći broj modela – među njima i 7,85 inčni iPad mini koji bi trebao koštati 299 dolara.

iPad / 24sata.info

Samo nekoliko dana nakon što je Google predstavio prvi model tableta (Nexus 7) koji bi, s obzirom na napredne opcije i atraktivnu cijenu od 199 dolara mogao privući veliki broj korisnika, na internetu su se ponovo pojavile glasine o novom modelu tableta kojeg priprema Apple i koji bi trebao biti manji i – jeftiniji.

Ako je vjerovati glasinama, iPad mini imat će ekran dijagonale 7,85 inča (običan, ne retina ekran) i trebao bi koštati 299 dolara, a neki su analitičari ranije komentirali kako jeftini Appleov tablet predstavlja 'noćnu moru za konkurenciju'. Od predstavljanja iPada niti jedna kompanija nije uspjela prekinuti dominaciju ovog uređaja, a ako bi njegova cijena pala na (samo) 299 dolara, ovaj bi model privukao još veći broj korisnika te neka prva predviđanja govore da bi Apple u 2013. godini mogao isporučiti oko 35 miliona iPada mini.

Nove glasine o manjem iPadu prenijeli su u Bloombergu i NPD DisplaySearchu – u Bloombergu kažu da bi ga Apple mogao predstaviti u oktobru pa u posljednjem kvartalu možemo očekivati novi model iPhonea koji će napokon imati veći ekran i manji iPad koji će biti jeftiniji, što znači da u Appleu mogu računati na nove rekordne rezultate za posljednje (prazničko) tromjesečja ove godine, piše Dnevnik.hr.

U NPD DisplaySearchu kažu, pozivajući se na izvore povezane sa proizvođačima komponenti, da poslovni planovi za proizvodnju manjeg iPada postoje odavno te da je sada sve spremno za njegovu proizvodnju.

Kraj godine bit će vrlo zanimljiv na tržištu tableta jer će se na tržištu, osim najvjerojatnije tri modela iPada (iPad mini, iPad 2 i novi iPad), moći nabaviti i Googleov jeftini Nexus 7, ali i Microsoftov tablet Surface tako da će korisnici na raspolaganju imati veliki izbor model različitih cijena i operativnih sistema.

Bit će zanimljivo vidjeti kolika će biti cijena Microsoftovog modela jer neke glasine kažu da će biti poprilično skup – između 500 i čak hiljadu dolara pa je pitanje kakva će biti potražnja za takvim modelom.

Osim navedenih tableta, krajem godine možemo očekivati i veliki broj uređaja kompanija poput Acera, Asusa, HP-a, Della, Lenova i drugih koji će raditi na Windows 8 operativnom sistemu, a posebno će biti zanimljivi hibridni modeli koje će korisnici moći koristiti kao laptop i tablete.

Također, na mreži možemo pročitati i glasine kako Amazon sprema nove modele tableta (7 i 10 inčne modele), a navodno i Google već razvija deset inčni Nexus tablet koji će iPadu konkurirati opcijama i cijenom. 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar