Stigao je novi Chrome, a s njime i novi tamni način rada

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Najnovija inačica popularnog Googleovog preglednika donosi nekoliko ključnih novih značajki, uključujući poboljšani sustav za lozinke i trajni tamni način rada.

Foto: 24sata.info

Najnovija verzija Googleovog preglednika Chrome konačno je došla na Mac, Windowse, Linux, Android i iOS, donijevši novi meni za modificiranje stranice nastale u novoj kartici, 'prisiljeni' tamni mod, podršku za Password Checkup i hrpu drugih značajki.

Nova verzija omoguća puno više trikova koje možete izvesti otvaranjem nove kartice - sada su tu hrpe slika i tema koje možete birati, a moguće je i mijenjati izgled kratica, prijedloge za kratice, birante kratice ili ako tako želite - bez kratica.

Trajni tamni mod rada (Forced Dark Mode) omogućit će zatamnjenu paletu boja na svakoj stranici - podržala li ona tamniju paletu ili ne - značajka se navodno ne sukobljava sa kodom same stranice, nego umjesto toga koristi inverziju boja kako bi stranice promijenila u njihove 'tamne' verzije.

Googleova ekstenzija za provjeru lozinki s kojom se družimo još od veljače uskoro će biti potpuno integrirana u Chrome 78 te će nam predložiti promjenu lozinke u slučaju da ona nije dovoljno učinkovita.

Što se ostalih noviteta tiče, tu su specijalne lebdeće kartice koje korisniku omogućavaju lakšu navigaciju kroz tone otvorenih Tabova, a pridružena im je Click-to-Call funkcija kojom je mogće nglasiti telefonske brojeve na stolnom računalu i poslati ih na Android smartfon, prenosi Engadget.

Za kraj, tu je nekoliko sigurnosnih značajki predvođenih DNS-over-HTTPS (DoH) protokolom koji navodno spriječava špijuniranje korisnika koji mijenja stari XSS Auditor - sigurnosnu značajku prisutno još od Chromea 4, piše tportal.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar