YouTube uvodi nove opcije

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Korisnici najvećeg svjetskog videoservisa uskoro će pomoću nove opcije biti u mogućnosti da ograniče koliko dugo ćete ga gledati.

Ilustracija / 24sata.info

Novi alati koji su prilično jednostavni za korištenje bi trebali da postanu globalno dostupni do kraja sedmice.

Alati se sastoje od kolekcije statističkih podataka o tome koliko ste vremena proveli gledajući videozapise na tom internet-servisu (uključujući YouTube Music i YouTube TV), nekoliko dodatnih opcija pomoću kojih možete da odredite koja obavještenja ćete da primate od Googleovog videoservisa i koliko često, kao i mogućnost postavljanja ograničenja gledanja.

Statistički podaci podijeljeni su na gledanje tokom današnjeg i jučerašnjeg dana i protekle sedmice, a sadrže i sedmični prosjek. Temelje se na onome što se može naći u vašoj historiji pregleda. Ako je obrišete ili ne uključite, podaci neće biti precizni.

Nije jasno da li se računaju videozapisi pregledani dok niste bili spojeni na internet, a ako imate više kanala na YouTubeu pod istim korisničkim nalogom pri Googleu, bit će dostupni podaci samo za gledanje koje ste objavili dok ste bili ulogovani u svoj glavni korisnički nalog.

Kako biste došli do statističkih podataka na mobilnom telefonu, dovoljno je da otvorite YouTube i potom kliknete na svoj profil u gornjem desnom uglu kako biste otvorili meni s postavkama. U njemu pronađite opciju “Time watched”.

Što se stonih računara tiče, izgleda da u Googleu još nisu nadogradili web-interfejs za YouTube da bi podržavao novu funkciju, piše Gizmodo.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar