YouTube tamna tema stiže Android korisnicima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Prije nekoliko mjeseci pojavile su se informacije o tome da YouTube počinje da donosi tamni mod Android korisnicima. Međutim, opcija je tada bila dostupna samo selektovanoj grupi korisnika. Sada izgleda da opcija konačno stiže svima.

Foto: 24sata.info

Oni koji nisu upoznati sa opcijom tamnog moda, funkcija će tradicionalnu YouTube meni temu, koja je bijela, potamniti i načiniti je lakšom za gledanje u uslovima slabijeg ili tamnog osvjetljenja.

Ukoliko već niste dobili obavještenje o promjeni za isprobavanje tamne teme, možete je uključiti ručno. Potrebno je da odete u Settings meni, potom u "general" sekciju i izaberete prekidač za "Dark theme".

Nakon ovoga, vidjećete mijenjanje teme aplikacije u znatno tamniju šemu boja. Ukoliko ne vidite opciju, vjerovatno ćete morati da ažuirirate aplikaciju na verziju 13.35.51, koja je dostupna na Google Play Store-u. Ukoliko već imate ovu verziju instaliranu, a i dalje ne vidite dugme za uključivanje tamne teme, obrišite keš za You Tube aplikaciju i dugme će se pojaviti.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar