Alat kojim možete brzo i jednostavno "očistiti" Gmail

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Da biste stvorili mjesta za čuvanje, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos.

Foto: 24sata.info

Obzirom da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Google-ov servis počnu da koriste kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sanduče skoro pa pukne po šavovima.

Svakodnevno brisanje novopridošlih mailova kako biste mogli primiti dvije, tri nove poruke naporno je i dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar jedan dio svog e-maila.

Da biste stvorili mjesta za arhivu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos. Potom iskoristite pretragu u Gmail-u kako biste pronašli velike fajlove.

Na primjer, ako upišete has:attachment jpg u pretragu imate ćete pregled poruka koje u prilogu imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mesta. Izbrišite one koje vam više ne trebaju.

Takođe, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U pretragu unesite na primjer larger:5mb ako želite pronaći poruke s atačmentima većim od 5 megabajta.

Možete iskušati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini, savetuje "Make use of it" na kojem ćete pronaći još mnoštvo tech savjeta.

Nakon što izbrišete poruke, otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih obrisali, piše Novi list.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar