Instagram očekuje da će naredne godine imati više oglašivača nego Twitter

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Iako se Twitter bori da održi svoje oglašivače zainteresiranima, Instagram najavljuje da će uskoro preuzeti dominaciju i "napasti" svog konkurenta, piše Mashable.

Foto: Arhiv

U novom izvještaju istraživanja tržišta firme eMarketer, zabilježen je veliki skok u broju američkih brendova koji će koristiti Instagram kao potencijalnog oglašivača u narednoj godini.

Studija predviđa da će se skoro tri četvrtine američkih kompanija sa 100 zaposlenih ili više okrenuti Instagramu za marketinške svrhe u 2017. godini.

U međuvremenu, očekuje se da će Twitter popularnost među trgovcimanastaviti stagnirati na blizu 66 posto. Prema podacima firme, broj brendova koji koriste Twitter je od 2014. godine porastao manje od dva posto.

Ovi izvještaji dolaze nakon što je Twitter otpustio nekolicinu radnika nakon mjeseci sporog rasta broja korisnika.

Instagram, s druge strane, bilježi porast broja korisnika. Ova društvena mreža je više nego udvostručika broj svojih oglašivača ove godine, nadmašujući pola miliona ove jeseni.

U izvještaju eMarketera također se izdvaja Youtube kao još jedna reklamna platforma čiji rast posustaje, uprkos predviđanjima skoka u marketingu s 45,6 na 48,2 posto.


(Klix.ba)

Pošaljite Facebook komentar