Kreiran pametni sat umjesto telefona

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kreiran od strane bugarske kompanije Alterko Robotics, ovaj sat je uređaj nove generacije, koji omogućava roditeljima da prate kretanje njihove djece i budu sa njima na vezi u svakom trenutku.

Sat / 24sata.info

Radi se o najprodavanijoj IT napravi u Bugarskoj u posljednjih devet mjeseci, sa preko 15.000 prodatih jedinica od zvaničnog predstavljanja na tržištu.

 

Ona služi kao GPS, GSM i pametni sat istovremeno, što omogućava roditeljima da uvijek znaju gde su im djeca. - Roditelji se osjećaju opuštenije kad znaju gdje se njihovo dijete nalazi i šta trenutno radi. Izuzetno smo srećni što ćemo i u Srbiji, biti u mogućnosti da pomognemo roditeljima da se osjećaju mirnije u pogledu bezbjednosti njihove djece - koristeći naš MyKiTM - kaže Dimitar Dimitrov, generalni direktor Alterka, osnivača kompanije Alterko Robotiks. MyKiTM sadrži ugrađeni GPS modul zahvaljujući kome roditelji primaju informacije o mjestu gdje se njihovo dijete nalazi putem posebno koncipirane mobilne aplikacije MyKi Sat. Informacije o mjestu nalaženja djeteta se obnavljaju svakih 60 sekundi.

 

Aplikacija se može preuzeti sa Google Play-a - kao i sa Apple Store-a. Posebna prednost korišćenja MyKiTM leži u činjenici da će roditelji moći da odrede "zone bezbjednosti" u kojima se njihovo dijete najčešće nalazi. Ako bi njihovo dijete - na primjer - trebalo biti u školi ujutru od 8 do 12, takva zona može biti postavljena oko škole.

 

Ako se desi da dijete napusti njenu površinu, MyKiTM će istog trenutka izvjestiti roditelje o tome. Još jedna zanimljiva funkcija ovog sata je da će roditeljima slati upozorenje u slučaju da registruje da se dijete "kreće" neuobičajeno velikim brzinama - od preko 50 kilometara na sat. U tom slučaju, sat će sam pozvati roditelje, što će im omogućiti da čuju i shvate šta se zapravo dešava sa njim. MyKiTM je stvoren za djecu uzrasta od 4 do 10 godina, i radi uz ugrađenu SIM karticu.

 

Uređaj može sam da poziva pet preprogramiranih brojeva od strane roditelja putem aplikacije MyKi. MyKiTM je takođe osposobljen da šalje glasovne i prima tekstualne poruke putem četa aplikacije. Time su roditelji u mogućnosti da stupe u vezu sa njihovim djetetom u bilo kom trenutku - pod uslovom da raspolažu pametnim telefonom ili kompjuterom. Sat takođe sadrži i SOS dugmence kojim se dijete povezuje sa roditeljima ili rođacima u slučaju vanredne situacije.

 

Čim se dugme pritisne i uspostavi veza, MyKiTM sam kreće da zove preprogramirane SOS brojeve. MyKiTM je izuzetno kompaktan i pogodan za nošenje - uz adaptibilan dizajn koji omogućava nošenje sat na svakoj dječijoj ruci. Narukvica sata je sačinjena od mekog silikona, i njen prečnik je podesiv u razmjeri od 13 do 18.5 cm.

 

On je takođe izuzetno lak - težine od samo 40 grama. Ponuđene su tri kombinacije boja: plavo-zelena, crveno-plava i roze-žuta, dok je ekran pričvršćen gumenim zaštitnicima u obliku osmjeha. Povrh toga, displej ima OLED osvjetljenje, prijatno za oči. Baterija MyKiTM Sata od 400 mAh puni se putem USB-a, i traje do 30 sati pri neprestanom radu.

 

Sat posjeduje i EUR1 sertifikat i ugrađeni mjerač ubrzanja koji prati korake i nivo aktivnosti djeteta tokom dana i prikazuje ih kroz aplikaciju MyKi Sata. Na ovaj način, roditelji mogu da prate nivo aktivnosti njihovog djeteta tokom cijelog dana.

 

(Vijesti.ba / NN)

Pošaljite Facebook komentar