Otvoreno jubilarno izdanje turnira "Sarajevski kiseljak open"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Jubilarno 20. izdanje teniskog turnira "Sarajevski kiseljak open 2019." na kojem će nastupiti tenisači iz cijeloga svijeta otvorio je u petak načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.

Arhiv / 24sata.info

On je tom prigodom ocijenio kako ovaj sportski događaj, zahvaljujući obitelji Biletić, promovira Kiseljak u cijeloj BiH, ali i na međunarodnoj sportskoj sceni.
 
Naime, organizator turnira je teniski klub Elliptic na čelu s Robertom Biletićem koji je prilikom otvorenja kazao kako ovaj san o međunarodnom turniru u Kiseljaku, zahvaljujući kontinuiranoj podršci lokalne zajednice, traje već 20 godina.
 
S ciljem unapređenja profesionalnog tenisa, ITF, ATP i WTA ove godine uveli su dosta noviteta koji za cilj imaju povećanje profesionalnosti na turnirima nižeg nagradnog fonda, bolju distribuciju nagradnog fonda i brži napredak talentiranih juniora prema vrhu svjetskog tenisa, pa je tako nagradni fond turnira "Sarajevski kiseljak open" povećan na 25.000 dolara.
 
"Natjecanje počinje u ponedjeljak kvalifikacijskim dijelom na kojemu će sudjelovati 24 igrača, a njih još 20 čekat će u glavnom dijelu, plus natjecatelji koji igraju u parovima čiji će finalni meč biti održan u subotu kao i polufinalni mečevi singlova", kazali su organizatori.
 
Finale i svečanost zatvaranja predviđeni su za nedjelju, a osim tenisača sa svih kontinenata na turniru će nastupiti i bh. igrač Aldin Šetkić koji je prvi nositelj turnira, kao i brojni drugi perspektivni igrači.
 
Svečanosti otvorenja nazočila je i predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda PSBIH Lidija Bradara, predstavnici Ministarstva civilnih poslova, Federalnog ministarstva kulture i sporta, dok su turnir podržali i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije te brojni sponzori, priopćeno je iz Teniskog kluba Elliptic.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar