Almedina Imširović prvo pojačanje ŽRK Goražde

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Jedna od najboljih rukometašica ŽRK Hadžići Dido Group, Almedina Imširović, potpisala je danas jednogodišnji ugovor o prelasku u redove Ženskog rukometnog kluba Goražde.

Foto: ŽRK Goražde

Čelnici ŽRK Goražda saopćili su da su angažovanjem hadžičke rukometašice riješili pitanje lijevog beka, dodavši da je Imširović do sada najveće pojačanje koje je došlo za novu sezonu.

- Veliki će biti izazov igrati u jednom gradu i sredini kao što je grad rukometa Goražde. Poslije tri sezone, mogu slobodno reći uspješne, nastupa za ŽRK Hadžići Dido Group odlučila sam se za promjenu sredine i kluba, te se sa istim rastala na sasvim korektan i pristojan način. Zaista hvala na svemu i želim im mnogo sreće - izjavila je Imširović. 

Kada su u pitanju ambicije za narednu sezonu, istakla je da se prije svega nada kvalitetnim pripremama, a da će "pobjednički mentalitet, prednost treningu i nadam se pružanju dobrih partija tokom sezone donijeti rezultat".

- Neka ovo bude neki novi početak, sretno nam i sa što manje povreda - riječi su nove igračice Goražda.

U dosadašnjoj karijeri nastupala je za ŽRK Ilidža i ŽRK Hadžići Dido Group, te kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Prozivka i pripreme ekipe će početi polovinom augusta, a pripremne utakmice već odmah početkom septembra.

Klub će polovinom septembra organizirati 24. međunarodni memorijalni rukometni turnir "Mevzeta Perla-Balja" Goražde 2019.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar