Danske sudije: Oštetili smo Hrvatsku i zato nismo mogli spavati

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Lino Červar i dan poslije tijesnog poraza od Njemačke 22:21 sije bijes zbog danskih sudaca Madsa Hansena i Martina Gjedinga. Nazvao ih je amaterima te poručio kako ih treba pritvoriti jer su svojim odlukama izbacili Hrvatsku iz borbe za medalje.

Mads Hansen i Martin Gjeding / 24sata.info

Naime, pri 21:20 za Njemačku Karačiću je dosuđeno probijanje u duelu s Wiedeom. To je dosudio Gjeding koji je danas govorio za dansku televiziju, prenosi Index.

"Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj. Nisam trebao čak niti puno puta pogledati snimku da se uvjerim da sam pogriješio."

Kaže da se baš i nije odmorio nakon utakmice.

"Nismo se noćas naspavali, ali moramo prijeći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki utjecaj na jednu ekipu i ona je na meni. U najbolju ruku je dvojbena situacija. Vidio sam je 15 puta i bila su to dvojica igrača koji su išli jedan u drugoga, dosuditi prekršaj u napadu, bila je pogreška."

Hansen je govorio o pritisku koji njihov posao nosi.

"Dobro smo, naravno, malo utječe na vas kada napravite nešto krivo, utječe na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svjesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi suci moramo se znati nositi sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam niti nije mjesto."


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar