Nikola Karabatić će ipak igrati na Svjetskom prvenstvu, priključuje se ekipi Francuske

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U utakmici s Brazilom vidjelo se koliko Nikola Karabatić nedostaje selektoru Didieru Dinartu. Francuska se mučila i jedva s 24-22 pobijedila Brazilce. Sada se vraća u reprezentaciju nakon povrede.

Foto: 24sata.info

Francuska je sigurno opet među najvećim favoritima za naslov. Kako će se snaći bez Nikole Karabatića? On neće igrati prvi krug, dolazi u Njemačku i bit će na tribinama, ali lako je moguće da zaigra u drugom krugu.

Ne bi me nimalo iznenadilo da Karabatić zaigra protiv nas, rekao je Lino Červar uoči Svjetskog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj! I bio je u pravu.

Nikola Karabatić (34) vraća se u reprezentaciju nakon povrede i igrat će na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj.

Puno govora i različitih informacija bilo je oko Nikole Karabatića posljednjih dana i sedmica, ali izgleda da je spreman nakon povrede lijevog stopala.

Niko u cijeloj priči ne želi izgubiti; niti francuska rukometna reprezentacija niti PSG ne bi poslali Karabatića na Svjetsko prvenstvo da nije zdrav. Pa će tako u subotu gledati Francusku protiv Srbije, a već u nedjelju će se priključiti treninzima reprezentacije.

Već neko vrijeme trenira u PSG-u, a u utakmici s Brazilom vidjelo se koliko nedostaje selektoru Didieru Dinartu. Francuska se mučila i jedva s 24-22 pobijedila Brazilce.

- Nikola je počeo s treninzima s dijelom tima PSG-a, razgovarao sam s čelnicima kluba i stvoreni su uslovi da nam se pridruži. On nam je izuzetno bitan igrač, ali moramo provjeriti njegovo stanje kroz treninge i vidjeti je li u mogućnosti priključiti se ostatku tima - rekao je Dinart za L'Equipe.

Prema svemu sudeći, Karabatić je spreman.

Ponajbolji francuski rukometaš svih vremena trebao je propustiti prvo veliko natjecanje otkako igra za reprezentaciju. Dosad je sudjelovao na svim evropskim i svjetskim prvenstvima, kao i na Olimpijskim igrama od 2003. godine.

S Francuskom je osvojio četiri svjetska, tri evropska i dva olimpijska zlata.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar